fbpx

Digitalna štampa – Brzina i kvalitet

digitalna štampa štamparija Intranet Centar 1

Beni Landa, vizionar, preduzetnik i vlasnik više od 800 patenata širom sveta, rekao je: „Sve što može postati digitalno, postaće digitalno. Ni štampa nije izuzetak.“ Ovu rečenicu izgovorio je još davne 1983. godine, a kao što možemo videti, danas je više nego ikada tačna. Digitalna štampa danas predstavlja jednu od najmlađih, a istovremeno i najzastupljenijih tehnika štampanja. U poslednje dve decenije, ovaj način štampanja doživeo je pravi ekonomski „bum“. Njen osnovni cilj jeste olakšavanje same procedure štampe u najvećoj mogućoj meri.

Iako je sam pojam digitalne štampe širok, on se može definisati kao štamparska tehnologija koja putem lasera prenosi otisak, odnosno motiv na papir. Dakle, na računaru ili na nekom drugom digitalnom uređaju priprema se materijal za štampu. Nakon toga se sa tog uređaja direktno prenosi na štamparsku mašinu. Digitalna štampa našla je svoju veliku primenu kada je u pitanju štampa flajera, ID kartica, memoranduma, jelovnika, kataloga, brošura i prospekata. Pogodna je i za štampu probnog otiska, ali i za štampu plakata, kalendara, vizit karti, knjige malih tiraža, deklaracija i slično.

Digitalna štampa ima brojne prednosti u odnosu na klasičnu štampu

Klasična, standard ofset štampa danas više nije dovoljna, jer ne može da udovolji svim zahtevima klijenata. Svaka ofset štamparija naći će se pred velikim problemom ukoliko klijent isporuči posao malog tiraža, u što kraćem roku. Troškovi pripreme same ofset mašine bi u tom slučaju bili znatno veći nego zarada od samog posla. Što nužno za posledicu ima gubitak klijenta i prebacivanje posla. Primetna je tendencija, kako u svetu, tako i kod nas, ka personalizaciji i varijabilnosti štampe. Jedna od najvećih prednosti digitalne štampe, u odnosu na ofset štampu, jeste njena pogodnost za poslove koji su podložni čestim promenama. Ili za poslove koji se što hitnije i što pre moraju uraditi.

 

digitalna stampa biodolina_plakat

Upravo se u tome krije veliki benefit digitalne štampe, jer omogućava jednostavno menjanje i adaptaciju informacija nakon završetka štampanja. Digitalna štampa je naročito namenjena za štampanje malih i srednjih tiraža koji se izuzetno brzo izrađuju. Ova tehnika štampnja u pružiće vam savršeni, neverovatno realističan i intenzivan kolorni otisak. Digitalno štampanje je jednostavno za manipulaciju i održavanje, sama štampa je fleksibilna, izdržljiva i od vrhunskog kvaliteta. Pored kvaliteta, digitalna štampa je i finansijski isplativija u odnosu na klasičnu štampu.

Pomoću digitalne štampe ostvaruje se značajna ušteda u vremenu i novcu

Digitalna štampa omogućila je značajno podizanje nivoa poslovanja mnogih kompanija i povećanje njihove konkurentnosti. Jednostavno – klijenti imaju velika očekivanja, po pitanju kvaliteta, brzine izrade i isplativosti samog posla. Savremeni digitalni printing sistemi, sa visokom rezolucijom štampe, uspeli su da objedine sve ove kriterijume. Faktor koji je dosta uticao da digitalna štampa bude u masovnoj upotrebi danas, kao i da „nadigra“ ofset štampu, svakako je ekonomičnost posla.

Treba istaći da digitalna štampa, iako u većini aspekata predstavlja bolju tehniku printa u odnosu na ofset štampu, nije njena konkurencija. Ona predstavlja samo njenu ekonomičnu dopunu, pomoću koje se ostvaruje finansijska ušteda. Troškovi kod ofset štampe – priprema materijala, prenos štampe i sama štampanje – veoma su veliki. Ovo posebno dolazi do izražaja kada se radi o štampanju u boji na ofsetu, gde postoje četiri ploče za četiri boje. Međutim, kod digitalne tehnike štampanja ne postoje ploče, što znači da svaki otisak ima istu cenu, bez obzira na količinu. Na ovaj način omogućava se postojanost rada.

Primenom kvalitetne digitalne tehnike štampanja, rokovi izrade i isporuke su izuzetno kratki, dok je cena štampe snižena i pristupačna za sve. Dakle, ne samo u novcu, pomoću digitalne štampe ostvaruje se i značajna ušteda u vremenu.

Najbolja mašina za digitalnu štampu – Xerox DocuColor 700

Jednostavnost, brzina, kvalitet, povoljnost i dostupnost. Kao što vidimo, digitalna štampa apsolutno odgovara svim praktičnim potrebama tržišta. Inače, postoji više vrsta glavnih štampača, kada se radi o digitalnoj štampi. Tu spadaju laserski, inkdžet, termalni i matrični štampači. Međutim, u domenu digitalne štampe, kompanija Xerox predstavlja najistaknutiju i vodeću svetsku kompaniju. Ova firma omogućila je, uz mala ulaganja, veliku stopu profitabilnosti i poveći broj aplikacija.

digitalna stampa

Stoga i ne treba da čudi da je jedna od najboljih mašina za digitalnu štampu Xerox DocuColor 700. Ovaj uređaj omogućuje vam punu produkcijsku štampu za male tiraže. Poseduje poboljšanu automatizaciju koji pojednostavljuje proces proizvodnje. Na taj način obezbeđuje brz, kvalitetan i bezbedan završetak poslova za klijente. Otisci su perfektni, jasni i izuzetno kolorno pokriveni. Xerox DocuColor 700 bez problema odrađuje i najkomplikovanije poslove.

Ukoliko želite grafičke usluge od vrhunskog kvaliteta, sa brzom izradom i isporukom, onda je štamparija Intranet Centar pravo rešenje za vas. Dugogodišnja tradicija i znanje, u sprezi sa savremenim tehnologijama, omogućila je da izađemo u susret svim zahtevima naših kiljenata. Realizujemo po veoma povoljnijim cenama i najzahtevnije projekte. Izuzetno smo fleksibilni za želje i potrebe korisnika naših usluga. Budite slobodni da nas posetite ili kontaktirate. Uverite se u kvalitet, profesionalizam i brzinu usluge iz prve ruke!

Leave a Reply

sr_RSSerbian
Call Now Button