fbpx

Štampa memoranduma – Poboljšajte imidž svoje firme na jednostavan način

štampa memoranduma Štamparija Intranet Centar 1

Poslovna, odnosno službena komunikacija između mnogih firmi odvija se na svakodnevnom nivou. Ovakva vrsta zvanične prepiske iziskuje poštovanje određenih pravila. Jedan od ustaljenih i opšteprihvaćenih načina na koji kompanije međusobno komuniciraju jeste putem memoranduma. Biznismeni, preduzetnici i drugi poslovni ljudi veoma dobro znaju koliko je važno da, u komunikaciji sa klijentima, ništa ne prepuste slučaju. Upravo zato je kvalitetna štampa memoranduma neophodan uslov kako bi korporativna konverzacija protekla u najboljem redu i bez pogrešnih tumačenja.

Na prvu loptu, memorandumi predstavljaju obično parče papira na kojem su odštampani određeni podaci. Međutim, oni su mnogo više od toga. Memorandumi predstavljaju svojevrsno pismeno, odnosno zvaničan dokument (akt) firme koji se uglavnom štampa u A4 formatu. Tada govorimo o poslovnim (trgovinskim) memorandumima. Međutim, postoji i druga vrsta memoranduma, tzv. diplomatski memorandumi u kojima se na sažet i formalan način obrađuju teme međunarodne prepiske.

Štampa memoranduma za bolji imidž vaše kompanije

Nevezano da li su u pitanju korporativni ili diplomatski memorandumi, u oba slučaja od štampe ovog dokumenta zavisi vaša dalja i eventualna saradnja sa biznis partnerima. To mnogo govori o značaju memoranduma. Iako živimo u eri digitalnog marketinga, memorandumi su jedan od retkih spisa koji su uspeli da „prežive“ sve poslovno-tehnološko-informacione promene. Razlog za ovo leži u visokom stepenu poverenja koje firme gaje prema memorandumima. Drugim rečima, upravo putem memoranduma firme pokazuju zainteresovanost za uspostavljanje ili nastavak dalje saradnje.

štampa memoranduma Štamparija Intranet Centar 2

Na taj način odajete utisak pouzdanog i profesionalnog poslovnog partnera. Memorandumi dakle, poput vizit karti, služe da u svakom segmentu na najbolji način prezentuju i poboljšaju poslovni imidž kompanije. Na ovaj način postići ćete ono što svako preduzeće želi, a to je da budete prepoznatljivi i uticajni na tržištu. Već možete naslutiti da je štampa memoranduma neophodan preduslov kako bi svi navedeni zahtevi bili ispunjeni. Znajte da u poslovnim odnosima neretko ne postoji druga šansa da ostavite prvi utisak.

Upravo memorandumi služe da taj krucijalni prvi utisak bude najbolji mogući.

Koji su neophodni elementi memoranduma?

Sve firme bi trebalo (zapravo, morale bi) da imaju originalni memorandum, jer time klijentima jasno stavljate do znanja da vam je stalo do vašeg brenda. Međutim, ne samo što ćete na ovaj način impresionirati korporativne partnere, već vam memorandumi mogu pomoći da znatno povećate svoj biznis. Što je dizajn memoranduma kreativniji i unikatniji, to će stepen poverenja klijenata u vaše poslovanje biti veći. S obzirom na to da se štampaju u većem tiražu, štampa memoranduma se u najvećem broju slučajeva obavlja u ofsetu.

Ali, ukoliko naručilac posla zahteva drugačije i u manjem tiražu, onda je digitalna štampa memoranduma idealan izbor. Međutim, bez obzira da li je u pitanju digitalna ili ofset štampa, sâm memorandum mora da sadrži određene obavezne elemente, odnosno podatke o firmi. Kontakt informacije o preduzeću uglavnom se nalaze u donjem delu memoranduma. Tu podrazumevamo naziv firme, logo, telefon, veb-sajt, adresa, kao i e-mail preduzeća. Dok je gornji deo memoranduma „rezervisan“ za brojeve tekućeg ili deviznog računa, PIB, matični broj. Naravno, u praksi su moguća i odstupanja od ovog šablona, te izgled i sadržaj memoranduma može biti i drugačiji.

štampa memoranduma Štamparija Intranet Centar 3

Mnoge firme odlučuju da na sredini memoranduma stave watermark logo, odnosno vodeni žig firme zbog jačeg utiska.

Izrada i štampanje najkvalitetnijih memoranduma – Štamparija Intranet Centar

Kvalitetna izrada i štampanje memoranduma mora biti i ekonomična. Budući da unapred sadrže gorenavedene elemente, to će vam i štampa memoranduma uštedeti vreme i novac, jer nećete morati iznova sve te podatke da unosite. S druge strane, ovi podaci vašim klijentima služe kao svojevrsni podsetnik o vama. Na taj način vaše kontakt informacije će njima biti uvek dostupne. Ukoliko želite da učvrstite i brendirate svoje poslovanje putem štampe vrhunskih i originalnih memoranduma, onda je štamparija Intranet Centar vaš najbolji izbor!

Memorandume štampamo uglavnom na A4 ili A5 papiru od 80 grama, ali ukoliko su vaši zahtevi drugačije orijentisani, vrlo rado ćemo vam pomoći i izaći u susret. Pored štampe memoranduma, nudimo vam i, po najpovoljnijim cenama, uslugu pripreme i grafičkog dizajna ovog promotivnog materijala. Dakle, učinićemo sve da svoj biznis svima, na svakom koraku, predstavite na najbolji mogući način. Naša štamparija je na tržištu od 2003. godine, tako da smo u toku ovih 16 godina stekli veliko iskustvo i još veće poverenje ogromnog broja klijenata.

štampa memoranduma Štamparija Intranet Centar 4

Štamparija Intranet Centar sinonim je za kvalitet, pouzdanost, profesionalizam i štampu u dogovorenim rokovima. Sve što vam je potrebno za štampu, možete odmah poručiti preko naše web prodavnice. Ili nas, kontaktirajte i obrazložite svoj zahtev. Vaše zadovoljstvo nama je na prvom metu.

Leave a Reply

sr_RSSerbian
Call Now Button